marți, 25 noiembrie 2008

terenul de fotbal

capul perfect plasat in vinclu, direct dintr-o aruncare de la margine. zambetul ei complice desi era impotriva colegilor de clasa, in ultimul minut.

finala din clasa a saptea, impotriva profesorilor si golul norocos de la penalty.

romanticul iulian oprind traficul de pe cea mai importanta sosea a orasului pentru a trece juniorii echipei urbei cu mingea la picior.

foarfeca lui florin pe cimentul din spatele scolii. si admiratia gagicilor mici de statura.

fotbalul-patinaj pe gheata si impactul cu bara.

ora 10 noaptea cand ti-era frica sa intri in casa cu genunchii juliti.

ce bine ar juca cfr daca si-ar aduce aminte toate astea.

vineri, 14 noiembrie 2008

cu covrigi

o iau pe aleea asta desi sunt caini enervanti. dar imi da impresia ca ajung mai repede. palpez geanta albastru-murdara si zambesc intelectual. simt cartea si semnul la locul lor. gata cu aleea.

o alee mai mare. ii zice magheru sau nu stiu cum. soarele straluceste mai tare si ma orbeste cand trece printre frunze imaginare. isi concentreaza uneori toata puterea intr-o raza, doua... printre care vad un nume... BCR. dincole de el, verde, Cosmote. pe langa semn si carte era si o factura groasa. si pe langa ele, un portofel plin cu... covrigi.

da. asa face un student adevarat. mi-a povestit mama mea. 3, fiecare cu... altceva. doamna cu alb mult zambeste cu alb de dupa rosu. unu cu sare. doi cu mac. trei cu susan. intr-o punguta transparenta. intind mana si ma trece un fior. e cald. mainile mele pe soba fierbinte din casa bunicii si sania inghetata....

covrigii au un gust neasteptat de cald. poate nesanatosi. dar atat de buni. nu mai conteaza nimic. nici tiganul lovit de renault la 5 metri in fata mea. nici reducerile de la magazinul deschis si duminica. nici adidasii cu sosete murdare.

ai avut dreptate. asa-i studentia. cu covrigi.

duminică, 9 noiembrie 2008

manifest

"lucrez in publicitate si chiar daca lucrez de numai 25 de zile cu tot cu week-end-uri in care nu lucrez, chiar daca sterg cu o precizie de copy biroul sefului, sunt modest si nu vorbesc decat despre ramura a publicitatii in care lucrez. adica nu sunt universal asa... sunt un profesionist si m-am saturat de toate reclamele de cacaaat, fara niciun pic de logica, de pozitionare, de USP, si alte chestii cool pe care stiu sa le si pronunt."

eu nu lucrez in publicitate, habar nu am cu ce se mananca dar sunt creativ si mai destept decat toti frustratii astia care se vad cu un job "mult prea tare", "care nu-mi lasa timp de viata personala" si care lucreaza la Macan cu un singur ''c".

daca as avea blogul citit de mai mult de trei persoane (printre care sunt si viitorii "specialisti" in publicitate :P) as propune o revolutie in advertising. irealizabila, desigur. sa nu mai existe reguli, specialisti sau criterii rationale. sa iti placa un spot, un print, fiindca te "gadila placut" si atat.

mi s-a intamplat fiind la unirii 2 fata in fata cu deja cunoscuta campanie la Radio Romania. mi s-a ridicat paru pe maini si mi-a placut mai mult decat o bruneta cu sani mici. dupa aia a inceput sa-mi explice un profesionist de ce nu e bine structurata si-alte vrajeli si mi-a stricat toata buna dispozitia. imi plac si campaniile la unirea fiinda sunt ca un ponei roz criticat de intelectualul cu putoare de comunist, adrian paunescu.

imi plac multe nu fiindca am mai invatat ceva despre publicitate ci fiindca imi dau o stare de bine, fiindca plac simtului comun. si ma cac profesionist si creativ peste toti profesionistii care imi dau peste organu receptor de advertising.

miercuri, 5 noiembrie 2008

da cu musetelu ceai avut?

Ia sa ridice mana cine de pe acest blog are orgasm cand bea ceai! cum?! nimeni?! nu se poate asa ceva... inseamna ca nu ati baut inca celmar(e)!

celmar e un ceai cu musetel...la plic. un fel de viagra pentru femei. un pliculet de celmar in buzunar, apa calduta intr-o cana sexy si... gata orgasmu!

inteleg ca nenea caruia i-a venit ideea sa-i spuna domnisoarei sa bea ceaiul cu intonatie e unu care nu a mai vazut un film deocheat demult. si a vrut astfel sa se mai excite si el cand isi vede reclama la tv.

pot intelege si ca domnisoara a confundat musetelu cu sexu, ceaiu cu laptele si cana cu sticla.

da nu pot accepta alegerea musetelului! daca era vorba de un ceai de menta chiar mi-ar fi placut. ala intareste macar. da musetelu? musetelu e o floare galbena, gingasa, cu petale albe, sfioasa si cu efect calmant! calmant? de ce calmant? pai ca sa ma calmez eu dupa ce vad reclame tampite.

later edit: cristina zice ca vorbele "celmaaar. natura in viaaaata taaa!" nu ar fi rostite orgasmic, ca sa zic asa... voi ce credeti, tovarasi? astept pareri avizate si chiar voturi. yes, we can! ===>

sâmbătă, 1 noiembrie 2008

minciuna are picioare scurte si sani mici

Sa nu minti!

minciuna e un triunghi cu 3 segmente: segmentul realitate, segmentul comunicare si segmentul perceptie (da, ca si schema aia la gestionare crizelor de imagine). de exemplu, ei i-a crescut inca un picior (realitate), mie imi spune ca are in continuare doua (comunicare), eu nu-i vad picioarele (perceptie)...

minciunii i se scurteaza picioarele cand receptorul ia legatura directa cu realitatea respectiva sau i-o intermediaza altcineva care i-o prezinta fidel.

cred ca minciuna e una din cele mai destepte lucruri inventate vreodata. daca nu as putea minti, probabil ca nu as avea niciun prieten si nu m-ar putea iubi nimeni. si nici pe tine. probabil ca, daca nu ar exista minciuna, te-as uri si ti-as spune-o. asa te privesc gales, te ajut, iti zic ca esti destept/desteapta si, cand o sa ma intrebi daca e dedicat tie postul asta, o sa-ti zic ofensat ca nu. Cum as putea? Pe tine nu te-am mintit niciodata si sunt sigur ca nici tu nu ai fi putut sa o faci.

minti!