vineri, 23 mai 2008

Doamne, fereste-te!

apa plata. sandvis. mp3 si telefon.

trenu e mai scump dar are masa pe care se poate odihni mardale. pana la braila e liber si frumos. aer conditionat. dau si primes cateva telefoane despre betia, despre muzeele de azi-noapte.

ajungem si plecam din braila. deodata, vad negru in fata ochilor. nu e de la chetciapul stricat de pe sendvici.... MAICULITA, cate MAICUTE! cruci peste cruci, Dumnezei ajuta peste Dumnezei ajuta, zambete gingase de Sfantul Duh, miros de "Doamne fereste!"

ce misto! in capul meu se-aude "Rau sau bun" (parazitii, pentru credinciosi) si, ca pe-un mixaj, ladies in black isi fac cruce auzind parca versurile... ranjesc larg.... dac ati sti voi ("prezentand partea mea sensibila, ma uit sper cer/ sa nu ma stranga de gat vreo mana divina extensibila"). ma intreb daca vreuna a auzit de parazitii... aia care canta, nu aia din manastiri.

dar usor - usor inocenta din jur ma copleseste. schimb melodia. "campuri aurii". narcisa suciu. zambesc dulce. am ochii umeziti. femeile astea isi dedica viata, rugii pentru mine. cat altruism! cata bunatate! ma gandesc sa Il rog sa ma ierte... trece controlorul cu un politist razand: "n-au bilet. cica merg cu Domnul!" "Domnul are gratuitate, ma!"

raman prost. femeile astea au circulat fara bilet cu cea mai mare seninatate.... vreo 20...

trazni-v-ar

4 comentarii:

Tina spunea...

Trazni-v-ar? Valeu! Nu te-au iluminat spiritual maicutele deloc! Anyway e interesant sa observi cat de des e folosit Dumnezeu pentru obtinerea de diverse lucruri, in cazul de fata gratuitate la tren. Si cum nimeni nu comenteaza cand e vorba de The Big Boss. Nimeni n-are tupeu, insa cand ii intrebi, majoritatea omuletilor se prezinta atei si agnostici...Oameni ipocriti si maicute smechere.

alexandrutunaru spunea...

corect ;)

iulian zaharia spunea...

"daca ai stii"???? da-ti o palma!

alexandrutunaru spunea...

de abia te-ai trezit
si vrei sa-mi dau palme
l-am scris la 2 noaptea
bine, imi dau palme