miercuri, 22 aprilie 2009

pr-ul si scufita rosie

Sa lucrezi in pr inseamna sa lingi tot ce e de lins, sa iti guduri vocea cand nu suporti celalata voce, sa dai privirile peste cap cand auzi de mijloace neetice in pr. Noi? Pai noi nu platim jurnalistii, nu le dam mese pe moca, nu transmitem mesaje cu scopul necunoscut de receptor, care sa-l influenteze intr-un sens nedorit de acesta intr-o prima faza... suntem niste mici scufite rosii.

E clar ca sa lucrezi in relatii publice presupune sa ai sange rece si predispozitie de a-ti calca pe antipatii si mai ales sa le mai si "premiezi" din cand in cand. Ce e mai grav e ca majoritatea studentilor la comunicare au idei mai fixe decat cei din profesie si privesc problema neeticii in pr ca pe chiloteii de danteluta de sub rochita cu iepure de paste (n-are sens da-s nervos:D ).

Unde vreau sa ajung? Aici:
"PR-ul, acest filon etic al societatii romanesti, PR-istul, aceasta floare serafica a junglei"... Te-ai saturat de cuvinte mari si fara sens despre PR? De specialisti care se inrosesc cand aud de mijloace neetice in PR?
Hai sa spunem lucrurilor pe nume! Ne vedem la un nou eveniment "2 in 1", marca PRIME, cu tema "Adevarul gol-golut despre PR". Ne intalnim sa ironizam neprihanitii in Facultatea de Istorie, amfiteatrul Parvan pentru o sesiune de Q&A-uri in data de 27 aprilie 2009, de la orele 18.30 si sala 304 pentru workshop in data de 28 aprilie 2009, de la orele 11.00. Vorbim deschis si ne asumam totul. Si noi, si invitatii nostri: Ioana Grindean, consultant PR, Europa FM; Ionut Codreanu, coordonator proiecte Active Watch - Agentia de Monitorizare a Presei si Cristina Guseth, director Freedom House.
Asadar, punem capăt cuminţeniei din discursurile despre PR. Abordam, fără mănuşi şi dincolo de basmele cu morală ieftină, linia de demarcaţie dintre practici etice şi neetice şi, în special, momentele în care această linie este trecută în sensul uşor de condamnat, dar, în practică, nu atât de uşor de evitat. Ne interesează, în primul rând, momentele în care omul de Relaţii Publice are de ales între eficienta şi fidelitatea fata de propriul sistem de norme.
Punem punctul pe "i" inscriindu-ne pe mailpebune@yahoo. com. Ne grabim caci stim ce vrem: avem timp pana pe data de 26 aprilie, orele 24.00, sa trimitem mail cu subiectul "inscriere".
Te asteptam la "2 in 1"! Pe bune!"

de ce sa veniti?

ca il organizez eu ;)

Niciun comentariu: