vineri, 13 februarie 2009

e-o poveste fara sfarsiiiit....

cum stau doar la etaju unu am un neon la acelasi nivel cu mine. nu l-am observat niciodata decat in prima seara in care el a functionat si mie mi s-a oprit curentu in casa.

iti dai seama ce coincidenta? nu-mi amintesc vreodata sa fi vazut stalpu alb si mladios ca o bara golita de singuratatea despartirii de stripteuza. si in atatea nopti am intrat in scara grabit, fugarit de vreun caine sau doar de amintirea lui injurand raspunzatorul de stalpi cu becuri din galati. ma gandeam ca daca ar fi fost lumina, cainele si celelalte creaturi s-ar fi speriat cum se speriau lupii de om si foc. si el nu era acolo.

si penele de curent sunt atat de rare incat sunt aproape sigur ca raspunzatorul de stalpii de iluminat nu este acelasi cu raspunzatorul de curent pentru galati. si totusi, a venit o zi cand s-au nimerit amandoua: pana de curent si lumina in stalp. o lumina galbena, intai slaba, timida ca o fecioara in fata unui barbat salivand din intuneric si apoi puternica, vulgara, ca aceeasi fecioara in fata aceluiasi barbat salivand dar afara din intuneric. atat de lumina incat cred ca au fugit toti cainii blocului speriati de explozia de civilizatie.

ce s-a intamplat?

5 comentarii:

Anonim spunea...

ca faceau sex, de aia.

Anonim spunea...

eu-l vedeam de fiecare data cand veneam la tine si de obicei adormeam greu. era lumina stinsa si se vedea clar. si ma gandeam mereu cum dracu poa sa doarma asta cu lumina asta-n cap. :))

iulica.

alexandrutunaru spunea...

@ B.i.r.d.Alina: numai la sex ti-e gandu'. acolo unde ti-e gandu sa-ti fie si fapta! am zis!

@Anonim: ba ai stricat tot simbolismu postului. si nici nu ti-ai dat cu parerea despre finalul povestii. nu esti un roman adevarat. afara!

Petruta spunea...

=)) vezi ce patesti daca esti inalt?

Anonim spunea...

eu cred ca responsabilu`de stalp (pe care mi`l imaginez intr`un oficiu mic shi fara fonduri, vizavi de ditamai oficiul responsabilului cu electricitatea, care are fonduri shi tzine curentu`mereu pornit) a facut un efort anume in noaptea aia shi shi-a luat revansha in fatza vecinului bogat de peste drum, de care ziceam mai sus :D

Imi mai imaginez ca s-au shi sunat atunci, pe la 2 noaptea, cand batea neonul mai tare: "vezi ba? se`ntoarce roata!"