vineri, 18 ianuarie 2008

nufobie si dafilie

ion are o teamă cumplită de NU.

i se pare că dacă zice NU devine radical, rămâne descoperit şi vine o furtună de preţuri mari care îi şopteşte: vezi mă, dacă eşti prost.... cin' te-a pus sa zici NU?? nu puteai să zici şi tu un poate, chiar şi un DA şi să-ţi bagi piciorele în cuvântul tău?

şi-apoi nu-i place lui deloc să refuze oamenii, e ...bun, aşa, cum să-ţi zic?... zice că DA, că se rezolvă, vedem cum facem, NU lasă la greu.... ei şi dup'aia vede Ion cum se ascunde de DA şi de ruşinea cuvântului dat... dar decât să-l refuzi pe om...

dacă vrea să se angajeze, Ion îşi pun cv-ul pe ejobs iar când e sunat de tanti de la o firmă şi invitat la un interviu zice că DA, vin doamnă, cum să nu? şi nu vine... uită.... nu mai ştie.... nu se vine la interviuri....e aşa, ciudat să vină la interviu.... lasă că oricum nu îl aştepta aia pe el.

nu ştie să spună NU nici măcar în gând.... aude ceva la televizor, deschide gura, urechile şi înghite. înghite direct, fără să mestece. de aia Ion e constipat. când să scoată ceva se screme, se înroşeşte şi totul se termină cu un fâssss

ion NU e prost. e doar naiv... şi foarte amabil.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Saracu Ion...Ma cam regasesc in Ion asta al tau. Mai putin faza cu constipatu, ca beau ceai verde...mult:)Inspira mila povestioara lui. Asta e...fiecare cu fobiile si filiile lui. Dar cred ca la un moment dat Ion isi va invinge fobia si o sa invete sa zica nu. Ca tampeste zicand tot timpul da si pun pariu ca e super frustrat si nervos all the time. Povestioara asta imi aminteste de o faza din anger management, probabil ca ti-am zis-o, cum ca exista doua tipuri de persoane. Primul tip este cel care vine la ghiseu la banca, se enerveaza ca cel care e la casierie nu-l trateaza cum trebuie si racneste, tranteste si tipa. Al doilea tip e casierul care vine in fiecare zi, spune da...cu ce va pot ajuta, sta si rabda in fiecare zi aceasi clienti pana cand intr-o zi scoate un pistol din sertar si ii impusca pe toti. Ion e casierul.

alexandrutunaru spunea...

ehe! ar fi bine. momentul impuscatului ar fi o a doua explozie a mamaligii. amin!

Andra spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=Qi_TQ_cg1e8 asta ar fi Ion in viziunea Pixar Antimation Studios! Rezista, tace si rabda...pana cand NU mai rezista, NU mai tace si NU mai rabda!